Мъфини с бял шоколад

Продукти

  • 150 г захар
  • 150 мл. прясно мляко
  • 1 ванилия
  • 2 г сол
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 200 г бял шоколад
  • 280 г брашно
  • 140 г масло
    разтопено
  • 2 яйца

Начин на приготвяне

  1. В дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, солта, захарта и ванилията (без шоколада). 
  2. В друга дълбока купа смесваме течните съставки - разбиваме яйцето, към него прибавяме маслото и млякото. 
  3. Изсипваме внимателно сухата смес в течната, като разбъркваме възможно най-малко пъти, не разбиваме с миксер. 
  4. Готовата смес насипваме с лъжица, в предварително намаслени форми за мъфини. Начупваме шоколада на парчета и го разпределяме най-отгоре върху всеки мъфин.
  5. Печем ги в загрята до 200 градуса фурна, около 15-20 минути.