Макарони с риба тон и сирена на фурна

Продукти

  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 200 г целина или селъри, нарязани на малки кубчета
  • 2 с.л. горчица
  • 200 г филе от риба тон
  • 175 г филаделфия
  • 500 г макарони
  • 200 г моцарела
  • 1 с.л. брашно
  • 2 моркова , настъргани на едро ренде
  • 2 глави червен лук , нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън , нарязана на ситно
  • 2 с.л. масло
  • сол на вкус

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large 2015 08 20 11 24 19 0300 0

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме макароните според инструкциите на опаковката и ги отцеждаме. 
  2. В загрятото в тиган масло слагаме да се задушат лукът, целината, чесънът и морковите. Когато поомекнат, добавяме брашното, разбъркваме, и добавяме млякото. Бъркаме непрекъснато, за да не стане на бучки. Добавяме горчицата и сол на вкус. 
  3. Нарязваме рибата тон на кубчета и в нагорещен с малко масло тиган запечатваме рибата. 
  4. В тава за печене смесваме макароните с филаделфията, рибата и соса. Покриваме ги с нарязаната на парченца моцарела. 
  5. Поставяме тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем до златисто (около 35 минути).