Close search

Макарони с рикота на фурна

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Макарони с рикота на фурна photo-credit Макарони с рикота на фурна

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме макароните в посолена вода до степен леко сурови - "ал денте" (за 5 минути), след това ги изстудяваме с вода за да прекратим варенето.
  2. Загряваме сметаната в дълбок съд, към нея прибавяме рикотата, пармезана, солта и пипера. Държим на котлона до получаването на кремообразна смес, към която прибавяме сварените макарони, разбъркваме и изсипваме в тава.
  3. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 15-20 минути.
  4. Преди сервиране, поръсваме с пармезан и магданоз.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK