Макарони с рикота на фурна

Продукти

  • 2 г бял пипер
  • 5 г сол
  • 0,5 връзка магданоз
  • 100 г сирене "пармезан"
  • 200 г сирене "рикота"
  • 300 мл готварска сметана
  • 500 г макарони

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме макароните в посолена вода до степен леко сурови - "ал денте" (за 5 минути), след това ги изстудяваме с вода за да прекратим варенето.
  2. Загряваме сметаната в дълбок съд, към нея прибавяме рикотата, пармезана, солта и пипера. Държим на котлона до получаването на кремообразна смес, към която прибавяме сварените макарони, разбъркваме и изсипваме в тава.
  3. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 15-20 минути.
  4. Преди сервиране, поръсваме с пармезан и магданоз.