Close search

Малинов пай

4.5
от общо 139 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Малинов пай photo-credit Страхотен малинов пай

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За основата: В дълбок съд разтопяваме маслото. Към него добавяме пудрата захар. Бъркаме до еднородна смес.
  2. Към сместа прибавяме яйцето, продължаваме да бъркаме до пълното му поемане. 
  3. Прибавяме брашното, смесено с бакпулвера. Продължаваме да месим.
  4. Накрая добавяме млякото, с разтворената в него ванилия. Забъркваме до пълното му поемане от сместа и до гладкост на тестото.
  5. Разточваме тестото като кръг, с дебелина около 0,5 см. и с така получената кора "обличаме" (от вътрешната страна) формата с диаметър 20 см. и дълбочина 3 см., която предварително сме намазали с мазнина и поръсили с брашно (излишното тесто изрязваме с нож – по ръба). Поставяме формата в хладилник да престои поне 4 часа.
  6. За плънката: Разбъркваме нишестето с малка част от водата. Останалата част от водата, заедно със захарта и канелата слагаме да заври. Към врящата смес наведнъж сипваме нишестената кашица, с непрекъснато бъркане, докато клокне. Отстраняваме от котлона, прибавяме малините и разбъркваме сместа. Изсипваме сместа в "облечената" форма.
  7. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 15-20 минути. Когато изстине, декорираме с малините и желираме с топлото желе.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK