Close search

Малиново сорбе

5.0
от общо 127 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Малиново сорбе photo-credit Вкусен десерт от малини

Продукти

Начин на приготвяне

1. Сваряваме захарта заедно с водата на сироп. Оставя се леко да се охлади.

2. Смиламе малините, настърганата кора от лайма и сокът от него в блендер. Полученото пюре минаваме през цедка и смесваме със захарния сироп.

3. Изсипваме сместа изсипва в тава, която е облепена с фолио за свежо съхранение. Оставяме във фризера като на всеки 20 минути разбъркваме (за около 3–4 часа), за да не се получат големи кристали лед. Оставяме поне за 6 часа във фризер.

4. Преди да сервираме смиламе в блендер обикновени бисквити и посипваме дъното на купичката за сервиране. Сервираме сорбето с лъжица за сладолед, под формата на топка. По желание можем да украсим с филирани бадеми или прясна мента.

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK