Маринована сьомга върху ризото с медено-синапен сос

Продукти

  • 30 г пресен лук
  • кориандър
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
  • 1 портокал на сок
  • 1 лимон на сок
  • 100 г сьомга филе
  • 50 г сметана
  • 80 г ориз “Арборио”
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. синап
  • 0,5 глава лук
  • 50 мл. бяло вино , сухо

Време: 35 мин.
Ниво: професионално

Large marinovana syomga varhu rizoto s medeno sinapen sos

Начин на приготвяне

  1. За ризотото: Нарязваме на ситно и запържваме лука до златисто. Прибавяме ориза “Арборио”, сухото бяло вино и 150 мл. вода, и го оставяме докато се свари. 
  2. Към готовия ориз добавяме зеления лук , сметаната, сол и черен пипер. 
  3. Нарязваме сьомгата на кубчета и я мариноваме в сока от лимона и портокала, солта, черния пипер, кориандъра, зехтина и оставяме да преседи в хладилник едно денонощие. 
  4. За соса: Смесваме меда, синапа и чаена лъжица сок от лимон. 

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).