Мариновани пилешки шишчета с жълти, червени чушки и лук

Продукти

  • 3 с.л. олио или зехтин
  • 2 глави кромид лук
  • 2 жълти чушки
  • 2 червени чушки
  • 800 г пилешко филе
  • за марината:
  • 1 връзка босилек
  • 130 мл зехтин или олио
  • 1 връзка копър
  • 6 скилидки чесън
  • 1 ч.л. морска сол
  • черен пипер
  • 2 с.л. сок от лимон

Време: 12 ч. и 30
Ниво: лесно

Large 2015 08 19 18 15 35 0300 0

Начин на приготвяне

  1. Босилекът и копърът се измиват, подсушават и накълцват на дребно. Чесънът се пресова. 
  2. В купа се разбъркват босилекът, копърът и останалите продукти за маринатата. 
  3. Добавя се месото, нарязано на кубчета. 
  4. Всичко се разбърква, след което купата се покрива. 
  5. Оставя се в хладилник да престои 8-12 часа. 
  6. Дървените шишчета се накисват в студена вода 30 минути преди печенето. 
  7. Лукът и чушките се нарязват на средни парчета, след което се поставят в купа и се поливат със зехтин. 
  8. Разбъркват се и се нанизват на шишчета, като се редуват с месото. 
  9. Маринованите пилешки шишчета се пекат на скара до готовност, като се обръщат редовно. 
  10. Сервират се с гарнитура по избор.