Меденки с шоколадова глазура

Продукти

  • 2 яйца
  • 2 к.ч. олио
  • 2 к.ч. захар
  • 4 с.л. мед
  • 1 с.л. канела
  • 1 ч.л. сода
  • 2 ч.ч. брашно
  • 50 г орехи
  • 50 г шоколад
  • кокосови стърготини

Начин на приготвяне

  1. Разтопяваме шоколада на водна баня. 
  2. Смиламе орехите в блендер. В купа разбъркваме яйцата и захарта, добавяме мед, орехи, канела, олио. 
  3. Смесваме брашно и содата, пресяваме през сито и добавяме към сместа. Трябва да се получи не много твърдо тесто. 
  4. Оформяме меденки, нареждаме ги в тавичка, предварително застлана с хартия за печене, и печем в умерена фурна до златисто. 
  5. Накрая ги потапяме в разтопения шоколад, овалваме в кокосови стърготини и сервираме.