Миди с бекон и сайдер

Продукти

  • 1 лимон
  • 2 с.л. нарязан пресен магданоз плосък
  • 1 бутилка ябълков сайдер
  • 1 кг черни миди
  • 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 3 бекон на филийки, нарязани на малки парчета
  • 2 ч. тънко нарязан праз лук
  • 1 ч.л. сол

Време: 25
Ниво: лесно

Large midi s bekon i sayder

Начин на приготвяне

1. Измиваме мидите със студена вода и четка. Запичаме бекона на тиган. Изваждаме го от мазнината. Добавяме праз, сол, черен пипер и сотираме за 3 минути.

2. Добавяме бекона, мидите и сайдера. Покриваме и варим 5 минути  докато мидите се отворят. Изхвърляме всички неотворени черупки.

3. Сервираме мидите и поливаме с около 1/2 чаша бульон смес във всяка порция, гарнираме с магданоз.