Close search

Миди с бяло вино

3.7
от общо 128 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Миди с бяло вино photo-credit Миди с бяло вино

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Поставяме половината от маслото в голям тиган и го разтопяваме на слаб огън. 
  2. Отстраняваме всички счупени миди и онези, които не могат да се затворят, когато ги натиснем. Добавяме мидите и виното в тигана със сол и черен пипер на вкус. Покриваме ги и изчакваме да заврат за около 3 минути, като от време на време разклащаме тигана.
  3. Изваждаме мидите от тигана с плоска дървена лъжица и ги поставяме в отделни купички.
  4. Отново отстраняваме мидите, които са затворени.
  5. Разбъркваме останалото масло, босилека и лимоновия сок с останалия в тигана сос. 
  6. Оставяме да заври, след което изсипваме върху мидите.
  7. Сервираме веднага с малко топъл хляб, за да може да топим в соса.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).

Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK