Close search

Миди с черен ориз

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Миди с черен ориз photo-credit Вкусни миди с черен ориз

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Загряваме олиото в плитък съд за готвене с капак, от типа на касерола. За предпочитане е съдът да бъде керамичен.
  2. Леко сотираме лука и чесъна, докато поомекнат.
  3. Добавяме брашното, разбъркваме и запържваме за минута.
  4. Добавяме виното, дафиновия лист, лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.
  5. Оставяме да покъкри за около 5 минути, под капак.
  6. Добавяме мидите към соса и покриваме съда отново с капак. Варим, докато мидите се разтворят.
  7. Смесваме горещия сварен черен ориз с маслото. Гарнираме с ориза и поръсваме с магданоз и сервираме.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK