Close search

Миди с чили сос

5.0
от общо 128 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Миди с чили сос photo-credit Миди с чили сос

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Загряваме зехтина и запържваме лука, докато омекне и стане златист. Добавяме чесъна, лютата чушка и червения пипер, готвим около 30 секунди.Увеличаваме огъня и добавяме мидите, виното, коняка и голяма щипка сол. Разбъркваме, слагаме капак и готвим 3-4 минути или докато мидите се отворят. Изхвърляме неотворените. Отделяме мидите да изстиват.
  2. Към получената течност от мидите добавяме доматите, мащерката, захарта и 100 мл. вода. Завираме и сгъстяваме до получаване на много гъст сос.
  3. Ядките на мидите се отделят и се накълцват, след което се смесват с горещия сос.
  4. От черупките отделяме 24 по-големи, изчистваме ги от остатъка от мускул и ги измиваме и подсушаваме.
  5. Пълним приготвените черупки с готовата топла смес и нареждаме в тавичка. Нагряваме тостер с горно запичане (Саламандър) на висока температура.Смесваме сиренето, галетата и магданоза, поръсваме със сухата смес, напръскваме със зехтин и запичаме до златисто. Сервираме веднага.
Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK