Close search

Миди с лук

5.0
от общо 127 гласа
Време: 40 мин
Ниво: средно
Порции: 4

Миди с лук photo-credit Миди в собствен сос и лук

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и почистваме мидите от водорасли.
  2. В подходяща тенджера загряваме зехтина. След като се нагрее, добавяме нарязаните лук и домат.
  3. Запържваме ги леко и добавяме бялото вино. 
  4. След това добавяме лютия пипер, морската сол и портокала.
  5. След това добавяме мидите и разбъркваме внимателно. 
  6. Похлупваме с капак за около 20 минути докато всички миди се отворят напълно и водата от вътрешността им изтече в тенджерата. 
  7. Смесваме мидите и соса, и сервираме в подходяща чиния и заливаме с получения бульон.
Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност