Close search

Миди с ориз здравословноApple 5bb3f88576a082e37938c9cb9e3f7006660e3d66b1cada43561ac40e45e9b150

3.7
от общо 128 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Миди с ориз photo-credit Ароматни миди с ориз

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме мидите обилно с вода и, ако има нужда, ги почистваме. 
  2. В дълбока тенджера слагаме мидите да заврат и доливаме вода около три пъста над дъното. От време на време разбъркваме - докато мидите сменят цвета си на оранжев и се отворят. 
  3. Изкарваме ги от тенджерата и махаме черупките. Не хвърляме водата, която е останала от варенето, а я прецеждаме със сито и я отделяме за бульон. 
  4. Нарязваме лука на ситно и го запържваме леко с малко червен пипер, прибавяме и почистените миди да се запържат леко. 
  5. Добавяме ориза, бульона от мидите и 3 чаши вода, намаляме огъня и оставяме всичко да ври на бавен огън, като от време на време леко разбъркваме. 
  6. Когато оризът е почти попил водата, изключваме и оставяме да изстине.
  7. Нарязваме на ситно магданоза и преди сервиране, поръсваме обилно всяка порция.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност