Close search

Млечен крем с яйца и нишесте

5.0
от общо 126 глас
Време: 35 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Млечен крем с яйца и нишесте photo-credit Млечен крем с яйца и нишесте

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Размиваме нишестето, брашното и захарта в 1 ч.ч. студено мляко, за да се получи гладка смес. 
  2. Към нея прибавяме разбитите жълтъци и ванилията. 
  3. Поставяме млякото на котлона и след като заври, на тънка струя и при непрекъснато бъркане изсипваме в него сместа. Варим около 15 минути. След като изстине, прибавяме внимателно разбитите на сняг белтъци. 
  4. По желание преди сервиране гарнираме с пресни плодове.
Още от :

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK