Close search

Морски дявол

4.3
от общо 131 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Морски дявол photo-credit Морски дявол с пресен магданоз

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната на 180 градуса. Смесваме олиото, галетата, магданоза и лимоновата кора в купа, докато се смесят добре. Добавяме сол и пипер на вкус.
  2. Поставяме филетата в голяма тава за печене.
  3. Разпределяме сместа с галетата върху филетата и натискаме с пръсти, за да сме сигурни, че покрива филето.
  4. Печем в нагрятата фурна за 7 - 8 минути или докато рибата се изпече.
  5. Украсяваме със стръгче магданоз и сервираме.

2 Коментара

  1. Small
    Живомир

    Днес, 21.12.2020 пробвах тази рецепта и трябва да ви кажа, че е страхотна. Приготвих три опашки от морски дявол, но за целта се наложи да направя двойно количество смес. Също така се наложи да добавя още малко олио(в моя случай зехтин помаче) защото сместа беше суха. Времето за печене обаче е 30-35мин.

  2. Small
    Живомир

    Днес, 21.12.2020 пробвах тази рецепта и трябва да ви кажа, че е страхотна. Приготвих три опашки от морски дявол, но за целта се наложи да направя двойно количество смес. Също така се наложи да добавя още малко олио(в моя случай зехтин помаче) защото сместа беше суха.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност