Напукани шоколадови бисквитки с парченца бял шоколад

Продукти

  • 0,5 ч.л. бакпулвер
  • 2 г сол
  • 120 г млечен шоколад
  • 6 г ликьор „Амарето“
  • 100 г бял шоколад начупен или парченца бял шоколад за готвене
  • 2 с.л. какао
  • 160 г захар
  • 120 г брашно
  • 60 г брашно бадемово
  • 85 г масло
  • 2 яйца

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large napukani shokoladovi biskvitki s parchentsa byal shokolad

Начин на приготвяне

  1. На водна баня разтапяме млечния шоколад и маслото, прибавяме ликьора. 
  2. Оставяме шоколадовата смес да се охлади. 
  3. Пресяваме и смесваме брашното, бадемовото брашно, бакпулвера и солта. 
  4. Разбиваме яйцето и захарта. 
  5. Към яйчената смес добавяме охладената шоколадова смес и разбъркваме до хомогенизиране. 
  6. Прибавяме брашнената смес и разбъркваме. Добавяме начупеният на парченца бяк шоколад и разбъркваме внимателно.  
  7. Полученото тесто покриваме със свежо фолио и оставяме за 15-30 минути в хладилника, за да се стегне. (С тестото се работи лесно, ако е добре охладено). 
  8. Правим малки топчета, подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго. 
  9. Печем в предварително загрята фурна, на 160 градуса, за около 10-15 минути.