Close search

Немски коледни сладки

4.3
от общо 129 гласа
Време: 135 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Немски коледни сладки photo-credit Празнични Коледни сладки

Продукти

Начин на приготвяне

1. Смесваме маслото и пудрата захар, добавяме яйцата и ванилията.

2. В отделна купа смесваме сухите съставки.

3. Добавяме сухите съставки към сместа с маслото и разбъркваме добре. След като се получи тесто, го изваждаме от купата и започваме да го месим за 10 – 15 мин.

4. Увиваме тестото в прозрачно фолио и го прибираме в хладилника за 1 час. След като извадим тестото, го разряваме на 4 равни части и с помощта на точилка го разточваме върху набрашнена хартия за печене.

5. Слагаме го обратно в хладилника за още един час. Започваме да правим формички, нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, печем ги до златисто (приблизително 15 минути) на 150 градуса.

6. След като изстинат ги декорираме по желание с глазура от разбит белтък и пудра захар, като можем да я оцветим със сладкарска боя. Можем да използваме цветни захарни пръчици, перлички и др.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK