Close search

Октопод с картофена салата

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Октопод с картофена салата photo-credit Вкусен октопод с картофена салата

Начин на приготвяне

1. Почистваме добре и обелваме кожата на октопода, доколкото е възможно. Загряваме голяма тенджера с вода и слагаме 1 с.л. сода бикарбонат след като заври. Слагаме октопода и варим около 20-30 мин. Внимаваме да не омекне прекалено.

2. Сваряваме в отделен съд в подсолена вода обелените и нарязани на кубчета картофи. След като се сварят, ги прецеждаме и оставяме да се охладят.

3. Нарязваме глава червен лук на полумесеци и смачкваме с малко сол. Приготвяме дресинг от изстискания лимон, зехтин и подправки. Сервираме салатата с нарязания октопод и овкусяваме с дресинга.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK