Омлет с моцарела, босилек и зелен лук

Продукти

  • 3 яйца
  • 50 г моцарела
  • 20 г босилек
  • 2 стръка зелен лук
  • 15 мл прясно мляко
  • сол
    на вкус
  • 20 г зехтин
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно босилека и зеления лук. 
  2. Отделно счупваме яйцата (предварително добре измити в хладка вода или сапун) и ги разбъркваме леко с моцарелата. Към тях прибавяме млякото, ситно нарязаните подправки, сол и черен пипер на вкус. 
  3. Объркваме добре всичко и го изсипваме в сгорещен със зехтина тиган.  
  4. Сместа пържим от двете страни до готовност.  
  5. Омлета поднасяме топъл.