Kulinaria.bg

Ореховки

4.3
от общо 8 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Видяна: 19417
Ореховки photo-credit Хрупкави ореховки с пудра захар и какао

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме белтъците на сняг заедно със захарта, на топло. 
  2. Прибавяме брашното, какаото и нарязаните орехи.
  3. С помощта на чаена лъжичка изсипваме сместа на купчинки в тавичка, намазана с масло и посипана с брашно. 
  4. Печем в умерена фурна.  


2 Коментара

  1. Todorova.nina
    Нина Тодорова, Kulinaria.bg

    Здравейте,
    желателно е темературата да е умерена, което ще рече от 160 до 180 градуса / С макс.
    В случая най-добре е да ги печете на 160 градуса / С.

  2. Small
    Tedi

    Na kolko gradusa se pekat orehovkite?