Close search

Овчарски пай

5.0
от общо 127 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Овчарски пай photo-credit Традиционен български овчарски пай със свежи подправки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме картофите и ги пасираме на пюре. 
  2. Добавяме солта, черния пипер и естрагона.
  3. Разделяме полученото пюре на две части.
  4. В едната част добавяме яйцата и разбъркваме добре. 
  5. Слагаме нарязания на едро лук да се задуши в мазнина, към него прибавяме каймата, после гъбите и всичко останало. Тази смес също разделяме, но на две.
  6. В намаслена тавичка редуваме бялото пюре, каймата, после половината от жълтото, и пак кайма и накрая завършваме с пюре.
  7. Запичаме за около 30 минути в умерена фурна.
Още от : предястия

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK