Овче месо с лук

Продукти

  • 1 ч.л. джинджифил
  • 5 с.л. олио
  • 2 ч.ч. вода
    гореща
  • 3 глави лук
  • 1 кг. овче месо
  • 1 ч.л. кориандър
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. розмарин

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме на лука на ситно. 
  2. Накъсваме месото и го разбъркваме добре с лука. Оставаме го да престои така около два часа.
  3. След това го посоляваме, поръсваме го с черен пипер и го заливаме с водата. Захлупваме плътно съда и го оставяме да ври на слаб огън около два часа, като внимаваме да не загори, при необходимост доливаме гореща вода. 
  4. Когато готвенето е вече към края прибавяме олиото и подправките, и задушаваме на слаб огън още няколко минути.