Овесени бисквити без захар

Продукти

  • 1 ч.ч. сушени плодове
    (фурми, стафиди, боровинки, банани и др., по избор)
  • 0,5 ч.ч. ядки
    по избор, смлени
  • 0,4 ч.ч. бадемово брашно
  • 0,5 ч.л. бахар
  • 1 ч.л. канела
  • 0,5 ч.л. сол
  • 1 ч.ч. кокосови стърготини
  • 1,5 ч.ч. овесени ядки
  • 3 банана
    - зрели, пасирани
  • 1,4 ч.ч. рапично олио
    , зехтин или друга растителна мазнина
  • 1 ч.л. ванилия
    , екстракт

Начин на приготвяне

  1. Предварително загряваме фурната на 175-180 градуса. Покриваме тавичката, в която ще печем с пергаментова хартия. 
  2. В голяма купа смесваме овесените ядки, бадемовото брашно, смлените ядки и кокосовите стърготини. 
  3. Смесваме бахара с канелата. Добавяме сушените плодове към сместа и бъркаме докато всички продукти се смесят добре. (като внимаваме парченцата сушените плодове да не слепнат едно в друго.) 
  4. В друга купа смесваме растителната мазнина (зехтин, рапично масло), намачканите на пюре банани и ванилията. 
  5. След това смесваме сухите с течните съставки и бъркаме докато се получи еднородна смес. 
  6. Гребваме от сместа със супена лъжица върху пергаментната хартия оформяме малки кръгчета, притискаме ги и оформяме бисквитите. 
  7. Печем около 20 минути или докато бисквитките придобият златисто кафява коричка.

* Рецептата и снимката към нея са предоставени от krasivitela.com