Палачинки с конфитюр от малини

Продукти

  • сладко от малини
    за намазване
  • 40 г масло
  • 1 пак. ванилия
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 4 яйца
  • 250 мл. прясно мляко
  • 150 г брашно

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко и ванилията.
  2. В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
  3. Преди поднасянето ги намазваме с *конфитюр от малини и навиваме на рула или ги прегъваме на триъгълници.

*Рецептата за конфитюр от малини, може да намерите в категория - "Сладка и конфитюри"