Палачинки с крем от маскарпоне и малини

Продукти

  • 150 г брашно
  • 250 мл прясно мляко
  • 2 яйца
  • 1 пак. ванилия
  • 40 г масло
  • за плънката:
  • 80 г малини
  • 120 г маскарпоне
  • 80 г пудра захар

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме ванилията.
  2. В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
  3. За пл;ънката: в купа разбиваме внимателно маскарпонето със захарта до крем. Малините почистваме и оставяме цели. 
  4. Във всяка палачинка потавяме от крема с маскарпоне и малко малини. Прегъваме или завиваме на руло. Сервираме.