Close search

Пълнени домати

5.0
от общо 127 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Пълнени домати photo-credit Вкусни домати, пълнени със сиренце и пресни подправки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме доматите и отрязваме капачета им. Издълбаваме вътрешността им с лъжичка.
  2. Обръщаме доматите, за да се изцедят от сока им, за около 15 минути.
  3. Приготвяме плънката като към разбитите яйца добавяме сиренето, изварата, нарязаната на ситно шунка, зеления лук, магданоза и босилека. Добавяме и маслините, без костилките, нарязани на кръгчета.
  4. Подреждаме доматите в тавичка и ги пълним с плънката. Отгоре ги посипваме с малко настърган на ренде кашкавал.
  5. В тавичката наливаме около 100 мл. вода и печем доматите, в предварително загрята фурна, на 200 градуса, до готовност.
  6. Сервираме топли, поръсени със ситно нарязан магданоз.

1 Коментар

  1. Small
    Master Chef

    много хубава рецепта, само да се намерят хубави домати, че тези в момента са доста безвкусни..

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK