Close search

Пълнени домати с кайма

5.0
от общо 127 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Пълнени домати с кайма photo-credit Интересни и забавни пълнени домати с кайма и сирене

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Отрязваме горната част на доматите. С лъжица (за кафе) изгребваме вътрешността им и я отделяме в купа, където ги нарязваме на ситно. 
  2. Издълбаните домати слагатме в намазнена тава.
  3. Разтапяме маслото в тиган и слагаме каймата с нарязания на ситно лук. Бъркаме докато лукът омекне, а каймата се поизпържи леко. След това добавяме нарязаните на ситно подправки и вътрешността на доматите. Бъркаме докато поомекнат. Тогава добавяме натрошеното сирене. Разбъркваме и добавяме настърганите кашкавал и яйцата. 
  4. Така получената смес пълним в доматите. Нареждаме ги в тавичка и сипваме малко вода.
  5. Печем докато доматите омекнат и кожата им се сбръчка, на средна до силна фурна.
  6. Сервираме топли, с гарнитура от пържени картофи и свежа салата.
Още от : предястия

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK