Close search

Пълнени домати с рикота

5.0
от общо 126 глас
Време: 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 Бяло вино

Пълнени домати с рикота photo-credit Пълнени домати с рикота

Продукти

Начин на приготвяне

1. Измиваме доматите, отрязваме капачета и ги издълбаваме. Смесваме рикотата, горчицата със сол и пипер и ситно нарязания копър.

2. Напълваме доматите и ги затваряме с капачетата. Подреждаме ги в уред за готвене на пара и задушаваме за около 5-8 минути. Ако нямаме уред, може да използваме и кошница за готвене на пара, като завираме на слаб огън водата в тенджерка и внимаваме кошничката да опира водата.

3. Измиваме салатата и овкусяваме със зехтин и балсамов оцет, сол и пудра захар. Сервираме доматите върху зелената салата и допълнително поръсваме с малко зехтин. Може да приготвим и брускети към ястието.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK