Пълнени домати с рикота

Продукти

  • 50 мл зехтин
  • 20 мл балсамов оцет
  • 100 гр смес рукола и зелена салата
  • копър
  • черен пипер
  • сол
  • 1 с.л. леко люта горчица
  • 1 лайм
  • 200 гр рикота
  • 12 малки домати

Начин на приготвяне

1. Измиваме доматите, отрязваме капачета и ги издълбаваме. Смесваме рикотата, горчицата със сол и пипер и ситно нарязания копър.

2. Напълваме доматите и ги затваряме с капачетата. Подреждаме ги в уред за готвене на пара и задушаваме за около 5-8 минути. Ако нямаме уред, може да използваме и кошница за готвене на пара, като завираме на слаб огън водата в тенджерка и внимаваме кошничката да опира водата.

3. Измиваме салатата и овкусяваме със зехтин и балсамов оцет, сол. Сервираме доматите върху зелената салата и допълнително поръсваме с малко зехтин. Може да приготвим и брускети към ястието.