Пълнени гъби

Продукти

  • 1 връзка магданоз
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 5 с.л. галета
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 500 г печуки
  • 3 ч.л. масло

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large palneni gabi

Начин на приготвяне

  1. Измиваме гъбите и отделяме пънчетата от чашките. Разполагаме чашките в тавичка и ги оставяме на страна.
  2. Накълцваме много на дребно или смиламе с миксер пънчетата на гъбите с чесъна, лука, магданоза и маслото. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
  3. Напълваме чашките с получената смес. Поръсваме ги с галета.
  4. Печем гъбките в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 25 минути. 
  5. Поднасме ястието като предястие или гарнитура.