Close search

Пълнени камби със сос бешамел

5.0
от общо 126 глас
Време: 65 мин.
Ниво: професионално
Порции: 1

Пълнени камби със сос бешамел photo-credit Вкусни пълнени камби със сос бешамел

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Отрязваме горната част на чушките, за да се получи капаче и ги изчистваме от семките.
  2. Гриловаме тиквичката и патладжана и ги оставяме настрани.
  3. Нарязваме на ситно моркова и лука. Запържваме ги съвсем леко и към тях прибавяме ориза заедно с около 300 милилитра вода.
  4. Прибавяме зеленчуковия бульон, солта и черния пипер.
  5. Варим ориза до полуготовност.
  6. Нарязваме магданоза на ситно и настъргваме пармезана, след което ги прибавяме към ориза, заедно с грилованите тиквичка и патладжан.
  7. Пълним камбите и захлупваме с отрязаната горна част.
  8. Печем в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 30-40 минути.
  9. През това време приготвяме соса като разтапяме маслото и в него запържваме брашното за около една минута.
  10. Добавяме прясното мляко и бъркаме постоянно, докато се сгъсти съвсем леко.
  11. Овкусяваме с индийско орехче и сол.
  12. Вече готовите чушки заливаме със соса бешамел и сервираме.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK