Close search

Пълнени постни чушки и домати с булгур

4.0
от общо 127 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Пълнени постни чушки и домати с булгур

Продукти

Начин на приготвяне

1. Заливаме булгурът с вряща подсолена вода и го оставяме за 10 мин. да набъбне. Настъргваме главата лук и я задушаваме в зехтин с малко сол и вода. Добавяме кимион, червен и черен пипер, едро нарязаните орехови ядки и сваляме от котлона.

2. Добавяме булгура и разбъркваме добре. Измиваме чушките и доматите и ги издълбаваме, като запазваме капачетата им. Нарязваме на ситно семенната част на доматите и по желание я добавяме към сместта за пълнене.

3. Напълваме чушките и доматите и ги затваряме с капачетата. Нареждаме ги в тавичка, слагаме малко зехтин и вода и печем на 180 градуса за около 35-40 мин.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK