Пълнени яйца с шафран

Продукти

  • 0,5 ч.л. шафран
  • щипка шарена сол
  • сол
    на вкус
  • щипка черен пипер
  • 0,5 ч.л. червен пипер
  • 50 г масло
  • 100 г сирене
  • 4 яйца

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме яйцата твърдо. Обелваме ги и ги разрязваме на две половинки по ширина.
  2. Изваждаме жълтъците. От върховете на белтъците изрязваме малко, за да стоят яйчените половинки изправени.
  3. Намачкваме жълтъците с вилица, заедно със сиренето, маслото, шафрана, червения пипер, черния пипер и сол на вкус.
  4. От сместа се оформяме 8 топчета, които поставяме в кошничките от белтъците.
  5. Преди сервиране, по желание поръсваме с малко червен пипер.