Пълнено пиле

Продукти

  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 50 г масло
  • 2 глави лук
  • 60 г масло
  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 ч.ч. гъби
  • 1 пиле

Време: 60 мин.
Ниво: средно

Large palneno pile

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме ориза. Нарязваме гъбите и лука на ситно и ги запържваме в малко масло. 
  2. След това прибавяме гъбите с лука към ориза заедно с черния, червения пипер и солта. Разбъркваме леко. Напълваме почистеното и измито пиле с оризовата смес.
  3. Зашиваме пилето, намазваме го с масло и го загръщаме в алуминиево фолио. 
  4. Печем го в силно загрята фурна. 
  5. Изваждаме го от фурната, отстраняваме фолиото и сервираме горещо.