Close search

Пълнено свинско бон филе

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Пълнено свинско бон филе photo-credit Пълнено свинско бон филе

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Филето се срязва с остър нож по средата, без да се стига до края. 
  2. След това се разрязва от двете страни, за да се получи едно цяло парче. Начуква се и се поръсва със сол и черен пипер. 
  3. За плънката: В 2 с.л. олио се задушава ситно нарязаният лук. Добавят се измитият и подсушен спанак, ситно нарязаният естрагон, солта и част от магданоза. Оставя се плънката леко да се охлади и се добавят парченцата кашкавал. 
  4. Разпределя се върху двете филета. Забожда се с клечки за зъби или се връзва със здрав памучен конец. 
  5. Месото се запържва от всички страни за 10 минути в 2 с.л. олио и се оставя да се допече в предварително загрята фурна за 20 минути. 
  6. В същия тиган, в който е пържено месото, се добавят чери доматите, поръсва се със сол и се запържват за 5-6 минути. 
  7. Месото се сервира, гарнирано с доматите, обилно поръсени с магданоз.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK