Паниран пащърнак

Продукти

  • 200 г пащърнак
  • 3 яйца
  • 4 с.л. прясно мляко
  • олио за пържене
  • брашно колкото поеме
  • галета
  • 1 с.л. оцет
  • сол

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large paniran pashtarnak

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и измиваме пащърнака. 
  2. Слагаме го да се вари в посолена вода и с оцета, около 10 минути.
  3. Отцеждаме ги и го нарязваме. 
  4. В голяма купа смесваме яйцата, прясното мляко, брашното и малко сол (да се получи гъста смес). 
  5. Потапяме парчетата пащърнак в сместа, овалваме ги в галета и ги пържим в гореща мазнина до златисто оцветяване. 
  6. Сервираме.