Close search

Панирани бутчета на фурна здравословноApple

3.2
от общо 136 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 10

Панирани бутчета на фурна photo-credit Панирани бутчета на фурна с чубрица и босилек

Продукти

100 г съдържат:

  • 161 калории
  • 9 г мазнини
  • 19 г протеини

Начин на приготвяне

  1. Отделяме белтъците в купа и ги разбиваме на пяна. Разбиваме с тел киселото мляко, добавяме лимонов сок, посоляваме и прибавяме киселото мляко към разбитите белтъци.
  2. В съд смесваме царевичния грис и пшеничното брашно. Поръсваме мащерката, чубрицата, червения пипер и босилека. Разбъркваме добре билковата панировка. Посоляваме пилешките бутчета и поръсваме черния пипер.
  3. Овалваме бутчетата в сместа от разбити белтъци и кисело мляко, и след това в сухата панировка, като много добре я втриваме в кълките. Изтръскваме излишната панировка от бутчетата и ги запържваме в сгорещено олио за 1-2 минути. След това ги слагаме в тава, накъсваме маслото върху бутчетата и ги печем във фурна, загрята на 200 градуса, около 30-35 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK