Панирани калмари

Продукти

  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 100 гр. брашно
  • 1 к.ч. зехтин
  • 4 яйца
  • 1 кг. калмари

Време: 30 мин.
Ниво: средно

Large panirani kalmari

Начин на приготвяне

  1. Измиваме, почистваме и правим на кръгчета калмарите.
  2. Разбиваме добре яйцата и ги овкусяваме със солта и черния пипер.
  3. Овалваме калмарите в яйцата, после в брашното и след това, по желание - отново в яйцата. 
  4. Пържим ги в силно нагорещен зехтин или олио.
  5. Сервираме горещи. По желание - с гарнитура от салата или задушен грах и резенче лимон.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).