Панирани пилешки рула

Продукти

  • 2 кубчета бульон (пилешки със зеленчуци)
  • черен пипер
  • копър
  • 4 пилешки филета
  • 12 черни маслини
  • 150 г бекон
  • 2 шепи спанак (замразен)
  • 1 к.ч. олио
  • 2 глави кромид лук
  • 150 г топено сирене
  • За панировката:
  • 1 с.л. сусамово семе
  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. галета
  • 5 с.л. брашно

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large panirani pileshki rula

Начин на приготвяне

1. Овкусяваме пилешкото с копър, черния пипер, натрошаваме кубчета бульон и нарязаните маслини.

2. Нарязваме лука на ситно, запържваме го до златисто и прибавяме към него спанака.

3. Върху овкусените филета слагаме бекона, запържената спаначена плънка и топеното сирене. Увиваме филенцата на рула и ги забождаме с клечка за зъби.

4. Разбиваме яйцата и отделно смесваме галетата със сусама. Овалваме рулцата последователно в брашното, в яйцата и в галетата със сусама. Отново ги потапяме в яйцата и в галетата. Пържим ги от всяка страна равномерно в горещо олио.