Close search

Пържена пъстърва

4.3
от общо 128 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Пържена пъстърва photo-credit Пържена пъстърва с масло и естрагон

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разрязваме почистените и измити пъстърви, отделяме гръбначните им кости и притискаме рибите, така че да станат плоски. 
  2. Разбиваме яйцата, подправяме ги със сол, черен пипер и естрагон, и заливаме рибите.
  3. Изпържваме ги от двете страни в сгорещено масло, докато се образува хрупкава коричка.
  4. По желание сервираме върху "канапе" от задушени зеленчуци. 

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък). 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK