Пържена сьомга с песто

Продукти

  • черен пипер на вкус
  • 4 с.л. зехтин
  • 5 мл лимонов сок , прясно изцеден
  • 800 г филе от сьомга
  • 1 с.л. песто
  • сол на вкус

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large 2015 08 11 09 56 29 0300 0

Начин на приготвяне

  1. Рибата се нарязва на еднакви по големина парчета и се подправя със сол и черен пипер. Пържи се в нагорещен зехтин, първо от страната където и била кожата и когато придобие златиста коричка, се обръща.
  2. Към рибата се добавя пестото и се готви още 1–2 минути. 
  3. Сьомгата се поднася полята с лимоновия сок и гарнирана със свежа салата.