Пържена ципура

Продукти

  • олио
    , за пържене
  • черен пипер
    на вкус
  • 120 г галета
  • царевично брашно
    , за овалване
  • 5 г розмарин
  • 2 скилидки чесън
  • 1 лимон
    + 10 мл прясно изцеден лимонов сок
  • 4 риби ципура
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Почистваме рибите, като им оставяме главите и опашките. 
  2. Отвътре и отвън ги натъркваме добре със сол и черен пипер, и ги поливаме вътре с лимоновия сок. Оставяме ги така за 10 минути. 
  3. След това пълним вътрешността им с резени лимон, нарязания чесън и розмарина. 
  4. В оребрен тиган загряваме олио за пържене. 
  5. Добре овалваме ципурите в смесените брашно и галета. Слагаме да се пържат в тигана, като ги обръщаме да се изпържат добре и от двете страни.