Пържени филийки с кашкавал и грозде

Продукти

  • 150 г грозде
  • 200 г кашкавал
  • 1 ч.л. захар
  • 30 мл олио за пържене
  • 2 г сол
  • 1 с.л. брашно
  • 5 яйца
  • 500 г хляб сух
  • 270 мл прясно мляко

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large parzheni filiyki s kashkaval i grozde

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме хляба на филийки с дебелина около 1,5 см.
  2. В купа размиваме брашното в 20 мл. от млякото.
  3. При непрeкъснато бъркане, прибавяме едно по едно яйцата, солта и захарта.
  4. В друга купа слагаме останалото прясно мляко.
  5. Потапяме филийките  за кратко в прясното мляко, след това в яйчната смес.
  6. Пържим до златист цвят в сгорещеното олио.
  7. Нарязваме на тънки лентички кашкавала. Почистваме гроздето.
  8. Поставяме върху филийка кашкавал, после грозде и я "затваряме" с друга филийка (докато са горещи). Така правим с всички филийки.