Пържени филийки с малини и боровинки

Продукти

  • 500 г хляб
    , сух
  • 270 мл. прясно мляко
  • 4 яйца
  • 1 с.л. брашно
  • 2 г сол
  • 1 ч.л. захар
  • 30 мл. олио
    за пържене
  • 1 с.л. ванилия
  • за гарниране:
  • 2 с.л. мед
  • 80 г малини
  • 60 г боровинки

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме хляба на филийки с дебелина около 1,5 см.
  2. В купа размиваме брашното в 20 мл от млякото.
  3. При непрекъснато бъркане, прибавяме едно по едно яйцата, солта, захарта и ванилията.
  4. В друга купа слагаме останалото прясно мляко.
  5. Потапяме филийките  за кратко в прясното мляко, след това в яйчната смес.
  6. Пържим до златист цвят в сгорещеното олио.
  7. Почистваме добре малините и боровинките. Поставяме ги в купа и ги разбъркваме с меда. 
  8. Филийките сервираме гарнирани с плодовата смес.