Пържени картофи по селски с копър и чесън

Продукти

  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 кг. картофи
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. царевично брашно
    или галета
  • олио
    за пържене
  • 1 връзка копър
    - ситно нарязан
  • 5 скилидки чесън
    - ситно нарязан или пресован

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и сваряваме картофите в посолена вода без да ги белим.
  2. Като изстинат, ги нарязваме на едри парчета и ги слагаме в кутия с капак, заедно с подправките и цаервчното брашно. Разклащаме кутията добре, за да могат подправките да полепнат по картофите.
  3. След това пържим в сгорещено олио, докато хванат златиста коричка.
  4. Сервираме ги поръсени със ситно нарязания копър и чесън.