Close search

Пържени пилешки хапки

3.5
от общо 127 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Пържени пилешки хапки photo-credit Пържени пилешки хапки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Пилешките гърди се измиват, подсушават и нарязват на ивици. 
  2. Посоляват се и поръсват с чесън на прах. 
  3. В плик се сипва брашното, солта и черният пипер. 
  4. Добавя се пилешкото месо и пликът се затваря или завързва. 
  5. Пликът се раздрусва и обръща няколко пъти, за да може месото да се покрие равномерно с брашнената смес. 
  6. В дълбок тиган се сипва олио с височина 2-3 пръста. 
  7. Изпържват се на порции пилешките хапки от двете страни до златист цвят. 
  8. Готовите пържени пилешки хапки се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят.
Още от : месо

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK