Kulinaria.bg

fpi-banner
fpi-banner

Патешко магре с чътни от сушени плодове

4.5
от общо 2 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Видяна: 5414
Патешко магре с чътни от сушени плодове photo-credit Патешко магре с чътни от сушени плодове, балсамов оцет и горчица

Продукти

  • 0,5 к.ч. балсамов оцет бял
  • 1 к.ч. захар
  • 25 г каисии сушени
  • 25 г смокини сушени
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 2 бр. картофи
  • 1 бр. патешко филе
  • 2 с.л. горчица

100 г съдържат:

  • 300 калории
  • 40 г мазнини
  • 18 г протеини

Начин на приготвяне

  1. За чътнито в малка тенджера сипваме захарта, водата, оцета, горчицата и плодовете. Редуцираме на слаб огън, след което охлаждаме.
  2. Изпичаме картофите във фурната.
  3. Нарязваме кожата на патешкото филе на квадратчента, посоляваме и подправяме с черния пипер, след което слагаме месото в тиган да се запържи от всички страни. Накрая запичаме патешкото филе в предварително загрята фурна на 200 градуса и го сервираме с изпечените картофи и чътнито от плодове.

* Патешко магре с чътни от сушени плодове може да опитате в ресторант „Background“.


0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook