Close search

Патешко магре в съчетание с червено цвекло и манго и редукция от балсамов оцет, мед и мащерка

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: професионално
Порции: 1

Патешко магре в съчетание с червено цвекло и манго и редукция от балсамов оцет, мед и мащерка photo-credit Патешко магре в съчетание с червено цвекло и манго и редукция от балсамов оцет, мед и мащерка

Продукти

Начин на приготвяне

  1. "Запечатваме" патешкото магре в нагорещен тиган, без мазнина. 
  2. Следва топлинна обработка за 5 минути в затоплена на 180 градуса фурна. Така обработено, нарязваме филето на филии. 
  3. От червеното цвекло и мангото се приготвяме следната гарнитура: Пасираме ги поотделно и ги прецеждаме. Към цвеклото прибавяме  червеното вино, кафявата захар и канелата.  Кипваме сместа и добавяме агар-агар. Оставяме в хладилник да стегне за 5 минути в подходяща форма. Правим захарен сироп от водата и захарта. Пасираното манго също прецеждаме, добавяме му захарния сироп и агар-агар. Оставяме в хладилник за 5 минути, във форма. 
  4. Аранжираме ястието като започваме от патешкото магре, гарнитурата и сос от редукция на балсамов оцет, мед и мащерка.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK